Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@12:09:10 GMT

بحران سالمندی در ۳۰ سال آینده خود را نشان می دهد

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۵۰۶۷

بحران سالمندی در ۳۰ سال آینده خود را نشان می دهد

حبیب الله بور بور رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص بحران سالمندی گفت: بر اساس آمار ارائه شده در ۲۵ تا ۳۰ سال آینده حداقل ۳۰ میلیون سالمند از کار افتاده خواهیم داشت. که نیاز به هزینه‌های درمانی و همچنین نگهداری دارند که با توجه به عدم فرزند آوری خانواده‌ها و کاهش چشمگیر آمار ازدواج جوانان بالای ۵۰ درصد، آنان کسی را برای نگهداری نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از همین امروز تدبیر و پیش بینی لازم همانند کشورهای صنعتی نشود تبدیل به فاجعه و بحران اجتماعی خواهد شد.

بور بور افزود: به طور مثال در مجموعه‌ای که عضو مؤسس مجمع خیرین کشور می‌باشد حدود ۲۰۰۰ نفر سالمند که از طرف خانواده‌هایشان طرد یا رها شده‌اند؛ و فاقد کارت ملی و اوراق هویت می‌باشند توسط حدود ۱۰۰۰ نفر کارمند در آن مجموعه سرویس دهی می‌شوند. در ضمن اگر سالمندی بخواهد اختصاصی و در منزل نگهداری شود به دو نفر نگهدارنده نیاز دارد.

رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین کشور ادامه داد: برای پیشگیری از بحران سالمندی مجمع خیرین کشور دو سال قبل پیشنهاد داد کار مطالعاتی؛ پژوهشی انجام شود و فرد خیری هزینه‌های آن را متقبل گردید. بعد دو سال کار مطالعاتی در بین کشورهایی نظیر انگلیس فنلاند سوئد و … به این نتیجه رسیدیم آن کشورها حدود ۱۰۰ سال پیش بر روی این موضوع کار کرده‌اند و برنامه‌های پژوهشی و پیش بینی‌های لازم انجام داده‌اند که اگر دچار بحران سالمندی شوند مشکلی برایشان به وجود نیاید.

بور بور با بیان اینکه با توجه به تحقیقات انجام شده پیشنهاد ایجاد بانک زمان ضروری است؛ گفت: به این معنی که افراد با توجه شغل خود در جوانی و ساعت‌های بیکاری بخشی از زمان خود را به سرویس دادن به افراد سالمند نیازمند تأیید شده در سامانه بانک زمان بپردازند. در واقع زمانی که به این کار اختصاص داده‌اند در نرم افزاری با توجه به ضریب شغلشان ثبت گردد. این افراد کمک دهنده و کمک گیرنده که از طرف مبادی ذیربط صلاحیت آنها در سامانه مورد تأیید قرار می‌گیرد در هنگام افراد کمک دهنده می‌توانند از سرویس‌های لازم نیازمندی خود بهره مند شوند.»

بور بور با اشاره به نرم افزار نذر تخصص، گفت: نرم افزار نذر تخصص قرار است ساماندهی و ثبت خدمت رسانی پزشکان داوطلب سازمان نظام پزشکی به افراد نیازمند صعب العلاج را انجام دهد؛ مقرر است این خدمات در نرم افزار بانک زمان منتقل شود تا حق این افراد نیز محفوظ بماند.

بوربور اعلام کرد: «مید است طرح نذر تخصص و بانک زمان که توسط مجمع خیرین کشور و سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ و در آینده ان شا الله در سراسر کشور انجام خواهد شد توسط مسئولین و ریاست محترم جمهور رونمایی شود.

رئیس مجمع خیرین کشور در پایان اشاره کرد: در جلسه اخیر وزیر بهداشت از مجمع خیرین کشور در کنار ۱۵ مؤسسه‌ای که در دوره شیوع کرونا تلاش‌های ارزنده‌ای داشته‌اند تقدیر شد. در این دیدار مقام عالی وزارت بهداشت و درمان آقای عین اللهی به کمک پزشکان در راستای مسؤولیت اجتماعی یاد آوری و تاکید نمودند.

کد خبر 5499152 علی قدمی

منبع: مهر

کلیدواژه: قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجمع خیرین کشور سالمندی شهرداری تهران شورای شهر تهران آلودگی هوا میراث فرهنگی شورای شهر آتش نشانی شهر تهران قوه قضاییه مهدی چمران علیرضا زاکانی صنایع دستی کمیته امداد امام خمینی مسمومیت آزادسازی خرمشهر مجمع خیرین کشور بحران سالمندی بانک زمان بور بور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۵۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز

 فرهودی در جلسه‌ اطلاع رسانی برگزاری کنگره‌ سالمندی سالم گفت: این کنگره با هدف رسیدن به سالمندی سالم توسعه دانش در حوزه سالمندی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های کشوری و بین المللی برگزار می‌شود.

 وی افزود: این کنگره در بخش‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برگزار خواهد شد و بزرگترین رویداد علمی در حوزه سالمندی در سطح ملی و منطقه‌ای می‌باشد که زمینه تبادلات علمی و بهره گیری از توانمندی‌ها و تجارب ارزشمند کشوری و جهانی را فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه جمعیت سالمند کشور طی پنجاه سال گذشته در سنین ۶۰ سال به بالا ۶.۳ و ۶۵ سال به بالا ۶.۴ برابر شده است گفت: جمعیت کل کشور ۴.۲ برابر است که نشان می‌دهد جمعیت سالمند به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

فرهودی ادامه داد: اکنون ۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند که سرعت چند برابر آن در کشور نگران کننده است و پیش بینی می‌شود در سال ۱۴۳۰ ما سه برابر جمعیت فعلی سالمند داشته باشیم.

وی با بیان اینکه افزایش جمعیت سالمندی تبعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را در پی دارد خاطرنشان کرد: مدیریت تبعات سالمندی نیازمند عزم عمومی و حاکمیتی است که به نوعی مسئولیت اجتماعی همگانی هم محسوب می‌شود. 

رئیس پژوهشکده سالمندی دانشکده علوم پزشکی تبریز اذعان کرد: این پژوهشکده سال ۱۳۹۵ با حساسیت به موضوع سالمندی در دانشگاه علوم پزشکی با سه مرکز تحقیقاتی آغاز به کار کرد که اخیرا یک مرکز تحقیقاتی دیگر به این پژوهشکده اضافه شده است.

وی مرکز تحقیقات علوم اعصاب، روان پزشکی، طب فیزیکی و توانبخشی و مرکز تحقیقات طب تلفیقی در سالمندی را از چهار مرکز زیر مجموعه این پژوهشکده برشمرد و بیان کرد: با برگزاری این کنگره سعی می‌کنیم نگاه جامعی به مقوله‌ سالمندی داشته باشیم و با درگیر کردن گروه‌های هدف در این زمینه حل مشکلات سالمندی را به ثمر برسانیم.

وی افزود: با تشکیل میزگرد‌هایی در ارتباط با سالمندی، هدف اصلی ما حساس سازی مسئله سالمندی در جامعه است که به این مقوله صرفا با نگاه مشکل و چالش نگاه نکرده بلکه به عنوان فرصتی برای سالم سپری کردن سالمندی صورت گیرد.

وی ارسال خلاصه مقالات را ۴۳۰ مورد، پروپوزال ۶۸، ایده ۴۹ و تجارب موفق را ۱۷ مورد اعلام کرد که بیشترین ارسال آثار از آذربایجان شرقی بوده اما از شهر‌ها و حتی کشور‌های دیگر هم به این کنگره آثار ارسال شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟
  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند
  • برگزاری جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در بام ایران
  • توجه به توریسم درمانی در ساخت بیمارستان کلاهدوز قوچان مؤثر است
  • برآورد یک میلیاردتومانی برای ساخت بیمارستان ٣٢٠ تختخوابی شهید کلاهدوز قوچان
  • ۴۰۰ خیر مدرسه ساز در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز