Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی| با گرم شدن تنور انتخابات طی این روزها؛ همه فکرها به‌نوعی درگیر انتخابات است؛ چرا که سرنوشت کشور با انتخابات تک تک افراد رقم زده شده و همه به‌نوعی در این زمینه سهیم هستند.

در کنار مردم عادی، تولیدکنندگان و کارآفرینان که مسؤولیت اشتغال افراد دیگری را دارند بیشتر فکرشان درگیر است و در کنار امیدها و آرزوها، خواسته‌ها و حرف‌های شنیدنی دارند که در این گزارش با هم می‌خوانیم؛

در این گزارش به سراغ حسینعلی قربا تولیدکننده چراغ‌های کم مصرف و تیرهای انتقال نیرو در شهرستان ساری رفتیم از سال ۸۵ فعالیت‌های خود را در بحث تولید شروع کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارآفرین هدف‌های بزرگی در سرش دارد که در کنار توسعه اقتصادی و صنعتی کشور  به‌دنبال گشودن راه صادرات است تا محصولات ایرانی به بازارهای خارجی راه‌ یابد.

حسینعلی قربا تولیدکننده چراغ‌های کم‌مصرف و تیرهای انتقال نیرو در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، می‌گوید: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود و جذب نیروهای جوان، متخصص و تحصیل‌کرده توانستیم مصرف چراغ‌های را از ۴۰۰ به ۱۵۰ وات و از ۲۵۰ به ۷۰ وات برسانیم در کنار ان توانستیم انعکاس نور را هم دوبرابر کنیم.

این تولیدکننده که دل پُری از بانک‌ها دارد اضافه می‌کند: طی این سال‌ها تمام تلاش‌مان را به‌کار گرفتیم تا بتوانیم حرف اول را تولید بزنیم ولی از حمایت نکردن بانک‌ها فوق العاده شاکی هستم.

*مشکلات حوزه چراغ‌های کم مصرف و تیرهای انتقال نیرو

در ارتباط با تولید واقعا معضلات تولید، بانک‌ها هستند مگر نه اینکه بانک‌ها برای تامین بخش مالی تولیدکنندگان فعالیت کنند تا تولیدکنندگان بتوانند اشتغال‌زایی کرده و مثمر ثمر باشند ولی متاسفانه بانک‌ها نتوانستند به خوبی ایفای نقش کنند.

قربا تصریح می‌کند: دو سال پیش بر اثر وقوع سیل متحمل خسارت شدیم به‌طوری‌که برخی از دستگاه‌ها خراب شد که براساس مصوبه باتوجه به خسارت ۲ میلیارد تومانی که به کارخانه وارد شد ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات اختصاص داده شد.

باوجود اینکه مصوبه کارگروه، هیأت وزیران و حتی کارگروه استانی را دریافت کردیم و وام سیل جمع شده اما قصه ما ادامه دارد و هنوز هیچ مبلغی وام به ما اختصاص داده نشد.

وی با اعلام اینکه از آقای روحانی شاکی هستم چرا که به تولید اهمیتی نداد، بیان می‌کند: تمام فکر و ذهنش را به خارج از کشور تمرکز کرد درحالی‌که طی این سال‌ها از تولید غافل شد و همینطور آقای جهانگیری نیز انتظار داشتیم اما هیچ اتفاقی نیفتاد.

زمانی‌که کارم را شروع کردم یک کارخانه با  زیربنای ۲ هزار و ۹۰۰ مترمربع  ،۴۶۰  میلیون تومان تسهیلات دریافت کردم که بابت بازپرداخت آن یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان پرداخت کردم.

این تولیدکننده با اشاره به سود سرسام‌آور بانک‌ها، می‌گوید: در تمام کشورها برای تولیدکنندگان تسهیلات با دوره تنفس و سود نهایت تا ۱۰ درصد درنظر می‌گیرند ولی در کشور ما اسمش سود ۱۸ درصد است ولی تا ۶۳ درصد باید سود پرداخت کنیم، درحالی‌که هیچ قسطی ندارم و تمام شرایط لازم برای دریافت تسهیلات را دارم اما گویی بانک آمادگی کامل دارد که تولیدکننده را نابود کند.

* کار به تعدیل نیرو کشید

قربا اضافه می‌کند: دو سه بار سرمایه در گردش درخواست کردم و حتی مبالغ برای کارشناسی را نیز پرداخت کردم به‌طوری‌که کارخانه‌ای که ارزش حدود ۱۷ میلیاردی دارد مبلغ تسهیلات را از یک میلیارد به ۲۵۰ میلیون تومان رساندند باز هم با این وجود باتوجه به شرایط موجود و وضعیت کارگران به این مبلغ قانع شدیم ولی در کمال ناباوری گفتند سایت بسته شده است.

در حال حاضر شرایط برای انجام قرارداد برای صادرات را داریم ولی چون حمایت دولت را نمی‌بینیم جرات صادرات را نداریم با وجود اینکه شرایط فراهم است ولی می‌ترسم.

از ابتدای کار با ۳۰ نفر کارمان را شروع کردیم ولی طی این سال‌ها با توجه به مشکلات پیش آمده و تعدیل نیروهای این واحد تولیدی به ۱۲ نفر رسیده است اگر بانک‌ها به همین روند ادامه دهند نمی‌دانند چه چیزی در انتظارمان را می‌کشد؟!

طی ۱۵ سال گذشته آقای رئیسی در این چند مرحله مشکلات تولیدکننده را حل کرده که خدا خیرش دهد و ما تولیدکنندگان به عینه لمس کردیم که ایشان در قوه قضاییه خیلی زحمت کشیدند و دعاگو هستیم.

این تولیدکننده خاطرنشان می‌کند: دوست داریم کسی به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود که مردم را ببیند ولی متاسفانه در این هشت سال به‌دلیل مشکلات زیاد و علی رغم میل باطنی نیرو تعدیل کردیم، حاصل دیگری نداشت.

*دولت آن کاری کند تولیدکننده جان بگیرد

بانک‌ها بدون اینکه در جریان قرار دهند اخطاریه و احضاریه دادند و تولیدکنندگان را به دادگاه کشاندند ولی دستگاه قضایی با مصوبات خوب ۸۵ میلیون تومان مرا جلو انداخت این کار مثبت آقای رئیسی بود که ما لمس کردیم.

یکی از حمایت‌های دستگاه قضا، استناد به مصوبه ستاد تسهیل مبنی بر اینکه چرا قرارداد را تمدید کرده و دیرکرد در دیرکرد دریافت شده است و با این کار چه حقی دارید که کارخانه‌ها را از دست مردم گرفتید درحالیکه کارخانه سرپا است با این کار کمک شایانی به تولید کردند که جای تقدیر دارد.

قربا در پایان سخنان خود می‌گوید: خواهشم این است رئیس جمهور خوب و اقتصاددان بتواند این مملکت را به‌خوبی اداره کنند و کاری کنند که سودهای کلان بانکی از تولیدکننده دریافت نشود تا تولیدکننده از خدمتی که به کشور ارائه می‌کند، جان بگیرد نه اینکه نتواند سرپا بایستد.

به گزارش فارس؛ حمایت از تولیدکنندگان واقعی با ایده‌های ناب از جمله ضروریاتی است که رئیس جمهور آینده باید بدان توچه داشته باشد، در کشوری که تاکید دارد  اقتصادمحور است این روزها جای خالی تکیه‌گاهی برای فعالان افتصادی حس می‌شود.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: میلیون تومان رئیس جمهور بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۹۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس آتش‌بیار معرکه است!

بالاخره تب تند افزایش نرخ ارز، پایین آمد؛ به‌طوری‌که در هفته‌ای که گذشت شاهد توقف رشد نرخ بازار‌هایی مالی مانند ارز، سکه و طلا و حتی کاهشی‌شدن آن بودیم که می‌توان به وجود آمدن چنین شرایطی را ناشی از کاهش تنش‌های بین‌المللی و تأثیر آن بر فضای اقتصادی ایران دانست.

به گزارش هم‌میهن، در این وضعیت مجلس نیز به موضوع ارز ورود کرده است و رئیس مجلس برای دولت، ضرب‌الاجل ارائه برنامه ارزی را تعیین کرده است. شاید تلاطم‌های بازار ارز در چند وقت اخیر و نگرانی برای رشد قیمت‌ها پای مجلس را دوباره به موضوع ارز باز کرده است، اما هر چه باشد می‌توان امیدوار بود که بازار ارز با تدوین یا ارائه هر برنامه‌ای باثبات شود.

محمدباقر قالیباف روز ششم اردیبهشت‌ماه در دومین نشست بررسی مسائل ارزی خطاب به مسئولان اقتصادی دولت گفت که «تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد».

این اظهارات و تعیین ضرب‌الاجل برای بانک مرکزی موید بحرانی بودن وضعیت ارزی است به‌طوری‌که مجلس حامی دولت انقلابی اکنون به یکی از منتقدان جدی مدیریت ارزی تبدیل شده است.

یکی از این انتقاد‌ها به بانک مرکزی و البته وزارت اقتصاد همواره آن بوده است که این دو نهاد از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون برنامه خاصی برای کنترل نرخ ارز نداشته‌اند؛ نکته‌ای که قالیباف هم در نشست اخیر در حضور وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور و رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مطرح کرد و گفت: «همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است. به‌طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در حوزه ارز وجود ندارد».

محمدرضا فرزین پیش از این گفته بود که سیاست تثبیت بازار ارز را در پیش دارند، اما مشخص نکرد که این سیاست اقتصادی قرار است چگونه پیش برود و او صرفاً به بیان این سخن عجیب اکتفا کرد که «نرخ بازار آزاد ارز را قبول نداریم. این نرخ صرفاً براساس انتظارات تورمی ناشی از اخبار منفی شکل می‌گیرد و به‌هیچ‌وجه با واقعیات اقتصاد ما همخوانی ندارد».

سخن او با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد؛ عمده واکنش‌ها حکایت از یک نکته داشت؛ آنکه چطور رئیس بانک مرکزی که متولی مدیریت ارز است از اساس منکر نرخ ارز در بازار می‌شود، درحالی‌که قیمت‌ها بر همان اساس تعیین می‌شوند و در پی سخن فرزین این پرسش به وجود آمد که آیا رئیس بانک مرکزی که کلاً واقعیت موجودِ این روز‌های اقتصاد ایران را انکار می‌کند و صرفاً از سیاست‌های دستوری پیروی می‌کند، آیا قادر خواهد بود نرخ ارز را کنترل کند؟

البته این سخن عجیب فقط متعلق به فرزین نیست و احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد هم اواخر سال گذشته گفت که «نرخ ارز در بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسیم و هدف دولت همان روش‌های توافقی است و از همه ابزار‌ها باید در ابن ارتباط استفاده شود».

این دست از سخنان در حالی است که مسئولان اقتصادی دولت هر چندوقت یکبار گزارش‌هایی از اقدامات خود ارائه می‌دهند، اما نتیجه مطلوب و ملموسی از آن اقداماتِ مطرح‌شده دیده نمی‌شود. همین موضوع در سخنان قالیباف هم به چشم می‌خورد؛ به نحوی که او با ذکر این احتمال که ممکن است مجلس با دولتی‌ها به نتیجه مشترک نرسند، می‌گوید: «در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستانِ ما در دولت باید به‌طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد این موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد».

این روز‌ها بار دیگر نرخ ارز یکی از مهم‌ترین اختلافات دولت و مجلس شده است؛ هرچند باید گفت که در روز‌های اخیر شاهد نزولی شدن نرخ ارز بودیم و به تبع آن، سایر بازار‌های مالی نیز روند کاهشی داشتند.

بدون تردید کاهشی شدن این نرخ‌ها خواسته همگان است و باید امیدوار بود که دولت و مجلس به هر شیوه‌ی مدیریتی جامع و علمی‌ای برای کنترل بازار ارز دست یابند که خروجی آن ثبات در بازار مالی و حتی سرمایه‌ای باشد.

یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق نیز در واکنش به کاهشی شدن قیمت ارز از کاهش قیمت دلار خبر داده است و اعلام کرده «احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰هزار تومان برگردد.»

قبول نداشتن نرخ ارز بازار حرفی غیرعلمی است

مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه، در پاسخ به این پرسش که دولت چرا نمی‌تواند از پسِ مدیریت نرخ ارز برآید؟ گفت: «همیشه گفته‌ام و بازهم می‌گویم که نرخ ارز در ایران بیش از اینکه متأثر از سیاست‌های داخلی و بانکی باشد، متأثر از عوامل بیرونی است و کنترل چندانی بر آن وجود ندارد. این موضوع منافاتی با این واقعیت ندارد که در حوزه کنترل نرخ ارز هم کوتاهی‌های زیادی از سوی دولت شده است.

به هر حال مادامی که عوامل خارجی مانند جنگ غزه یا تنش با اسرائیل وجود داشته باشد، نرخ ارز می‌تواند افزایش یابد. رئیس بانک مرکزی خوشحال بود که مدتی نرخ ارز ثابت مانده است، اما همه اقتصاددان‌ها می‌دانستند که این ثبات موقت است و با اولین تنش خارجی بالا می‌رود. در داخل هم که سیاست‌گذاری دولت اقتصادی نیست و بیشتر در پی مسائل حاشیه‌ای است.

در مجموع من تصور نمی‌کنم بانک مرکزی و حتی همین مجلس که حالا منتقد شده است، بتوانند کاری بیش از آنچه تاکنون دیده‌ایم انجام دهند و مانند سابق نرخ ارز در ایران متأثر از عوامل خارجی خواهد بود و هر چه به انتخابات آمریکا نزدیک می‌شویم هم محور نرخ ارز صعودی می‌شود».

او درباره اینکه دولت در مقطع کنونی چه کاری برای کنترل نرخ ارز از دستش برمی‌آید، گفت: «به‌طور کلی دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بوده و حالا هم ضعیف است و تیم اقتصادی دولت تیم قدرتمندی نیست؛ چه مدیران بانک مرکزی و چه مدیران وزارت اقتصاد، اما به هر حال دولت اکنون که می‌گوید فروش نفت خوبی داریم، یعنی ارز هم در اختیار دارد و می‌تواند مدیریت کند، اما در حوزه عرضه ارز با احتیاط رفتار می‌کند و در عرصه تقاضا هم قادر به مدیریت نیست».

این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این سخن از سوی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که نرخ ارز بازاد آزاد را قبول نداریم، چقدر علمی است؟ بیان کرد: «من واقعاً نمی‌فهمم این چه حرفی است که دو مسئول عالی‌رتبه اقتصادی کشور یعنی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌زنند. واقعاً قابل فهم نیست، زیرا هیچ مبنای علمی و تخصصی ندارد. در بسیاری از اقلام‌ها ارز آزاد برای واردات استفاده می‌شود؛ یعنی خود دولت بهتر از هر کسی می‌داند کشور فقط محدود به همان اقلامی نیست که ارز دولتی دریافت می‌کنند و بسیاری از کالا‌ها با ارز غیررسمی خریداری می‌شوند حتی بعضی از اقلام اساسی. حتی می‌شود گفت ۸۰ درصد از واردات ما با ارز آزاد است و من می‌گویم این حرف اگر نگوییم بچه‌گانه است، اما حتماً غیرعلمی است».

افقه درباره جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز دولتی از بسیاری از کالا‌ها و آثار این اقدام بر معیشت مردم گفت: «دولت تحت تأثیر یکسری پیشنهاد‌ها و مشورت‌ها سومین جراحی اقتصادی را در تاریخ پس از انقلاب انجام داد. دو جراحی دیگر یکی در دولت آقای هاشمی‌رفسنجانی بود و دیگری در دوره آقای احمدی‌نژاد و سومی هم که در همین دولت کنونی. در هر سه مقطع دولت‌ها تحت عنوان اصلاحات اقتصادی فقط دست به آزادسازی قیمت‌ها زدند که هر سه تجربه با شکست مواجه شد و هزینه‌اش را مردم دادند و بار فشارش را هم مردم تحمل کردند. واقعیت این است که مشکلات اقتصادی ایران لزوماً ریشه اقتصادی ندارند و دولت باید نگاهش به عرصه بین‌المللی را تغییر دهد. ما در ابتدا باید اول به سمت اصلاحات غیراقتصادی حرکت کنیم تا در ادامه نتایجش در اقتصاد هم مشاهده شود تا مردم بیش از این تحت فشار قرار نگیرند».

او ضمن انتقاد به عملکرد اقتصادی مجلس مطرح کرد: «اینکه مجلس می‌گوید اگر دولت به طرحی نرسد، خودمان طرح می‌دهیم با یک نکته مهم مواجهه است؛ اینکه اگر دولت طرحی نداشته باشد، مجلس قرار است طرح خود را تبدیل به قانون کند یا خیر؟ اما موضوع این است که مجلسی‌ها فرار رو به جلو می‌کنند و به نوعی می‌خواهند چنین القاء کنند که خودشان هیچ‌کاره بوده‌اند؛ در صورتی‌که همین نمایندگان بار‌ها و بار‌ها دولت را تأیید کرده‌اند و به همین وزرایی که حالا محل نقد قرار گرفته‌اند و حتی وزرایی که خود دولت چندی بعد از شروع به کارشان کنار گذاشت، از سوی همین مجلس رأی اعتماد گرفته بودند. همین مجلسی‌ها که اکنون در مقام انتقاد برآمده‌اند هم در کنار دولت مسئول نابسامانی موجودند».

مجلس آتش‌بیار معرکه است

کامران ندری، اقتصاددان و استاد دانشگاه، درباره میزان سهم دولت در نابسامانی بازار، گفت: «به دولت در زوایایی می‌شود انتقاد کرد و حتماً دولت برنامه‌ای اقتصادی بهتر از دولت‌های قبل ندارد، اما واقعیت این است که دست دولت هم خیلی باز نیست. من متوجه نمی‌شوم که چرا باید این نوساناتی که در چند هفته قبل داشتیم را منتسب به دولت کنیم، زیرا بیشتر نوسانات اخیر ریشه در تحولات یا به تعبیر بهتر مناقشات منطقه‌ای و بین‌المللی داشته است و در بازار ارز نگرانی‌هایی را ایجاد کرد و منجر به افزایش نرخ آن شد؛ بنابراین مشکل اصلی در این حوزه به سیاست‌های خارجی و روابط کشور با دنیا و نقشی که ما در این بین بازی می‌کنیم، برمی‌گردد. البته می‌شود به بانک مرکزی انتقاد‌هایی را مطرح کرد؛ از جمله اینکه چرا از ابزار بهره‌های بانکی بهتر استفاده نمی‌شود، اما اینکه بگوییم نرخ ارز یکسره متأثر از عملکرد دولت است، حرف دقیقی نیست».

او درباره عملکرد اقتصادی مجلس هم بیان کرد: «انتقادی که اکنون مجلسی‌ها به دولت می‌کنند، به نظرم وارد نیست. آن‌ها اگر می‌خواهند کاری بکنند مثلاً می‌توانند قانونی وضع کنند که دولت مکلف شود روابطش را با دنیا عادی کند. نه‌ تنها چنین کاری نمی‌کنند بلکه خود همین نمایندگان مجلس در بزنگاه‌هایی آتش‌بیار معرکه بوده‌اند و سعی نکرده‌اند مشکلی را حل کنند.

موضع‌گیری‌های مجلس چه در عرصه داخلی و چه در عرصه خارجی گاهی باعث ملتهب‌شدن اوضاع می‌شود. وارد مصادیقش نمی‌شوم، اما مصادیقش کم نیست. فقط به ذکر این نکته توجه کنیم که همین مجلس که حالا منتقد شده است در حوزه داخلی و در عرصه اجتماعی کاملاً فضا را ملتهب می‌کند و در حوزه خارجی هم باعث می‌شود التهابات افزایش یابد. مجلس برای رفع مشکلات کار خاصی نکرده که حالا منتقد شده است.

باز هم می‌گویم که دولت هم باید در معرض نقد قرار بگیرد، اما نقد درست. مجلس به جای اینکه برای رفع مسائل کمک کند سعی می‌کند آتش‌بیار معرکه باشد و بر طبل درگیری بکوبد به جای اینکه در صدد ایجاد آرامش باشد؛ چه در سیاست داخلی و چه در سیاست خارجی».

دیگر خبرها

  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • استاندار لرستان: عملکرد بانک‌های استان مطلوب نیست
  • قابل توجه فعالان اقتصادی