Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ رئیس کل بانک مرکزی گفت: از سال آینده سیستم امهال بانکی اصلاح می شود و بر مبنای نظر شورای فقهی بانک مرکزی تسهیلاتی که بازپرداخت آن معوق شود، نحوه محاسبه جرایم و سود در سود آن بر مبنای قانون بدون ربا و اصول شرعی پیش بینی شده خواهد بود.

عبدالناصر همتی امشب در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان خراسان رضوی در استانداری اظهار کرد: ممکن است بانک ها با این مساله مشکلاتی داشته باشد که لازم است سپرده گذاری های خود را اصلاح کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این طرح اصلاحاتی صورت خواهد گرفت که سیستم بانکی به سمت شرعی شدن برود.

رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: انتظارات بخشهای اقتصادی باید در حد امکانات کشور باشد. طبیعی است که در کشور همه بخش های اقتصادی دوست دارند تامین مالی شوند و ما نیز دوست داریم منابع لازم را در اختیار آنان قرار دهیم. واقعیت این است که برای این کار 2 محدودیت داریم. مهم ترین وظیفه بانک مرکزی کنترل تورم و تثبیت ثبات اقتصادی کشور است. برای بانک مرکزی کنترل تورم اهمیت زیادی دارد که اگر نتوان آن را به درستی کنترل کرد، فقر گسترش زیادی خواهد یافت.

وی ادامه داد: در واقع تورم برداشت پول از جیب مردم است و کسانی که درآمد کمی دارند، در این شرایط متضرر خواهند شد اما کسانی که منابع زیادی دارند، از تورم زیاد منتفع می شوند. بنابراین لازم است با حفظ همین شرایط به رشد و اشتغال کمک کنیم. در واقع تولید و اشتغال و توسعه آن نباید در تضاد با هدف اول قرار گیرد.

همتی خاطرنشان کرد: در ایران سیاست های ارزی در اختیار بانک مرکزی است و میتوان تورم را از طریق سیاستهای پولی کنترل کرد. مانع بزرگ ما برای ایجاد اشتغال، تحریم تروریستی اقتصادی امریکا علیه مردم است که بیسابقهترین تحریم در تاریخ جمهوری اسلامی به شمار میرود. آنها تمام تلاش‌شان را کردند که تمام منابع درآمدی و نقل و انتقالات پولی و ارزی کشور را تحت کنترل گیرند و به قدری شرایط را دشوار کردند که خیلی از کشورهای دوست از ترس جریمه های امریکا و هزینه سنگین همراهی با ایران، عملا همکاریشان را با ما متوقف کردهاند.

رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: شرایط و فعالیت اقتصادی ما تحت تاثیر این تحریم نرمال نیست ولی باید تلاش کنیم تورم کنترل شود. به جهت فشار تحریم ها نرخ ارز جهش داشت که بخشی از آن به دلیل مسائل تراکم یافته از قبل و بخشی دیگر به دلیل محدودیت های صادراتی بوده است. با رشد تورم نیاز به تامین نقدینگی در واحدهای تولیدی بیشتر می شود و این یک تناقض است که ما دچار آن می شویم. این محدودیت ها کار بانک مرکزی را سخت کرده است. همتی با بیان اینکه استقلال بانک مرکزی مطلق نبوده بلکه امری نسبی است، گفت: به اعتقاد من نباید سیاست های پولی و ارزی بانک مرکزی متاثر از سیاست های تجاری باشد. برای بانک مرکزی کنترل نقدینگی و تورم یک اصل است و اگر این هدف تحت تاثیر تصمیمات دیگر قرار گیرد، ما از هدف خود دور شده ایم.

وی با بیان اینکه با این حال براساس ارزیابی ها در این شرایط اقتصادی ما موفق بوده ایم و دنبال این هستیم که ببینیم چقدر بیش از این می توان موفق بود، تصریح کرد: موفقیت ما به این دلیل است که امریکا و متحدان آن دنبال این بودند که جمهوری اسلامی به 22 بهمن سال 97 نرسد و پول ملی آن نابود شود. همه تلاش آن ها این بود نرخ ارز از 14 و 15 هزار تومان بالاتر رود و اگر بانک مرکزی با قدرت وارد عرصه نمیشد، آنان به هدف خود می رسیدند. آن ها بیش از یک سال پیش آرزوی دلار 40 هزار تومانی را داشتند اما این هدفشان محقق نشد. پس ما موفق شدیم و در مقابل تحریم تاب آوری بیشتری یافتیم. برگزاری این جلسه نشان می دهد که برای نقشه راه آینده کشور دنبال راه کار هستیم. البته در این مسیر لطماتی هم دیدهایم و طبقات پایین تحت فشار قرار گرفته اند و از سوی دیگر کار تولیدکننده نیز دشوار شده ولی این سختی و مشکلات را نباید با شرایط عادی مقایسه کرد.

رئیس کل بانک مرکزی خطاب به فعالان اقتصادی حاظر در جلسه تاکید کرد: شما خود را با فشار بر طبقه پایین جامعه مقایسه کنید. کسی که حقوق 2 میلیون تومانی می گیرد، چقدر از بابت تحریم لطمه خورده است؟ حال ممکن است مشکل صادرکننده این باشد که 5 درصد کمتر از گذشته تسهیلات دریافت کند. البته این وضعیت هم وضعیت خوبی نیست. در حقیقت کسی مخالفتی با سود مطلوب تولیدکننده ندارد اما در شرایط غیرعادی باید همه به هم کمک کنیم.

همتی گفت: خیلیها از من میخواستند و این سوال را میپرسیدند که چرا به دانشجویان خارج از کشور ارز اختصاص نمی دهید؟ اگر واقعا مساله کشور این بود، مسالهای وجود نداشت ولی من رئیس بانک مرکزی 80 میلیون نفر هستم و نه رئیس بانک مرکزی یک گروه کوچک، بنابراین ممکن است سیاستهای ما بخشی از منافع صادرکنندگان یا واردکنندگان را کاهش دهد. بخشی از منافع باید متوجه تامین منافع 80 میلیون ایرانی باشد. همین که فعالان اقتصادی در کشور ماندهاند و کار میکنند، ناشی از نگاه ملی آنان است. همین استان 1.2 میلیارد دلار صادرات داشته که کار کمی نیست. استانهای کشور 40 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتهاند که کار بزرگی است ولی هنوز هم این مقدار نسبت به عظمت ایران کم است.

وی ادامه داد: شرایط محیطی برای ما دشوار شده است. در هفته مذاکرات زیادی با کشورهای مختلف داریم و تلاش می کنیم منافذی برای فعالان اقتصادی باز کنیم ولی همه این کشورها از ما می خواهد این مسائل را اعلام نکنیم میگویند با اعلام این مسائل، آنان ما را بیچاره میکنند. بنابراین این مساله نشان میدهد بانک مرکزی در حال کار کردن است. مگر میشود اینگونه بازار را کنترل کرد؟

رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: من معتقد به تک نرخی شدن ارز هستم و ارز دونرخی را مغایر با اصول میدانم ولی باید توجه کرد ارز 4200 تومانی تصمیمی است که دولت گرفته و ضعف توزیع و رسیدن کالا به مردم را باید دولت حل کند، ما تابع دولت هستیم که می خواهد ارز حاصل از صادرات نفت را با مبلغ 4200 تومان به واردکننده عرضه کند. در واقع دولت به جهت حساسیتها تصمیم گرفته فعلا ارز 4200 تومانی باقی بماند و مراجعی مانند مجلس نیز آن را تصویب کرده اند. غیر از ارز 4200 تومانی، ما عرضه ارز به صادرکننده و واردکننده را از محل صادرات غیرنفتی تامین می کنیم. 3 ماه پیش نرخ این ارز 11 هزار تومان بود و ارز آزاد نیز 11 هزار و 200 تومان قیمت داشت که این رقم تنها اختلافی 2 درصدی را نشان می داد. همان زمان صادرکنندگان نرخ ارز را کاهش دادند و آن را به 10 هزار و 700 تومان رساندند.

وی اضافه کرد: مدتی پیش به ما گفتند نرخ ارز در بازار بالا رفته و به کانال 12 هزا تومان رسیده است. فعالان اقتصادی خواستند ارز را براساس میانگین نرخ نیمایی ارائه کنند که ما نیز با آن موافقت داشتیم.

در شرایط تحریمی اجازه سفته بازی به کسی نمی دهیم چون آن را ابزار دشمن میدانیم

همتی اظهار کرد: باید توجه داشت در جایی که ما نیاز به همکاری داشتیم، صادرکنندگان دست نگه داشتند و ارز را عرضه نکردند و اجازه دادند نرخ آن بالاتر رود و همین مساله موجب جهش بیشتری در قیمت ارز شد. بانک مرکزی دنبال تثبیت نرخ نبوده بلکه هدف آن ثبات اقتصادی است. اگر بانک مرکزی احساس کند تقاضای غیرواقعی ایجاد شده، باید آن را کنترل کند. در شرایط تحریمی اجازه سفته بازی به کسی نمیدهیم چون آن را ابزار دشمن می دانیم.

وی  ادامه داد: هنوز که هنوز است ارز زیادی برای عرضه در اختیار بانک مرکزی است ولی نیاز به عرضه نیست و علت عرضه نکردن این است که صادرکنندگان به نرخ مورد علاقه خود ارز را عرضه کنند. اگر عرضه از تقاضا زیاد است، باید خود صادرکنندگان نرخ را کاهش دهند. کسانی که دنبال این هستند که نشان دهند تحریم موثر بوده، خواهان افزایش نوسانات ارزی هستند ولی تلاش ما افزایش ثبات آن است.

همتی خاطرنشان کرد: اینکه برخی برای ارز قیمت تعیین می کنند، نظر شخصی است. بانک مرکزی تصمیم گرفته ارز 4200 تومانی را برای کالای اساسی و به عنوان سهم دولت ارائه کند. باقی ارز براساس سامانه نیما برای عرضه و تقاضا ارائه می شود.

طرح گام برای تامین نیازهای تولیدکنندگان به زودی راه اندازی میشود

رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: معتقدم میتوان مسائل اعتباری را حل کرد. طرح گام یکی از طرحهایی است که به زودی در این راستا راه اندازی میشود که دو ویژگی عمده دارد. براساس این طرح تولیدکننده نهایی که نیاز به نقدینگی دارد و بانک نیز نمیتواند به او نقدینگی دهد یا سقف دریافت تسهیلات برای او پر است، می تواند ورقه بدهی خود را به کسی که به آن مواد اولیه می فروشد، ارائه کند و براساس اعتبار خود نزد بانک گواهی اوراق گام دریافت کند و گواهی تضمین 6 ماهه یا 9 ماهه برای آن صادر می شود. این گواهی به طلبکار ارائه شده و او می تواند طلب خود را براساس همین گواهی از بانک دریافت کند. این طرح میتواند بدون ارائه نقدینگی به جامعه زنجیره تولید را حفظ کند.

همتی با بیان اینکه اگر تولیدکننده نتواند تعهد خود را پرداخت کند، آن زمان است که این ناتوانی در سقف تعهدات او منظور خواهد شد، افزود: همچنین ویژگی دیگر این طرح این است که دو سوم اعتبارات مربوط به آن اختصاص به واحدهای کوچک و متوسط دارد.

وی تصریح کرد: ما دنبال این هستیم از همه ابزارها جهت رونق تولید استفاده کنیم. احتمال میدهم رشد صادرات غیرنفتی ما مثبت باشد. کشور در ریل رونق تولید قرار گرفته و صادرات محصولات غیرنفتی ما کاهش پیدا نکرده است. البته براساس آمار گفته شد صادرات 8 ماهه امسال نسبت به سال قبل یک میلیارد دلار کاهش داشته است. باید توجه داشت پایههای قیمت گذاری گمرک در سال جاری 30 درصد کاهش یافته؛ بنابراین ارزش کالاهای صادراتی 15 درصد رشد کرده است. اگر صادرات امسال با همان نرخ قیمت گذاری سال گذشته در گمرک بود، امسال 30 درصد رشد صادرات داشتیم و این کاهش صادرات به جهت پایه های جدید قیمتی در گمرک است.

همتی با اشاره به یکی از مصوبات مجلس در خصوص بدهیهای تولیدکنندگان گفت: ما در خصوص این مصوبه نظرات اصلاحی داشتیم که این نظرات تامین شد. براساس این مصوبه کسانی اصل تسهیلات آنان زیر 2 میلیارد تومان و یا اشخاص حقیقی که اصل تسهیلات آنان زیر 500 میلیون تومان باشد، اگر کار تولیدی کرده باشند، تسهیلاتی برای آن ها پیش بینی شده که محاسبات آنان اصلاح خواهد شد. بنابراین این افراد تا پایان شهریور سال 99 اگر نقدا بدهی خود را تسویه کنند، مشمول این مصوبه می شوند.

همتی تصریح کرد: در مورد افزایش اختیارات به استانها تاکیدات زیادی به مدیران عامل بانکها در استان داشتهام که هنوز در این خصوص اقدامی نکرده‌اند و لازم است اختیارات استانی و ارکان اعتباری آنان را افزایش داد. 

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 بانک مرکزی سیستم بانکی عبدالناصر همتی قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد